Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Ambasador Ageler posjetio Savez nacionalnih manjina Republike Srpske

19.06.2023.


U prostorijama Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, u ponedjeljak 19. juna 2023. godine upriličena je posjeta i radni sastanak sa šefom Misije OEBS u BiH, nj. e. ambasadorom Brajanom Agelerom.  

Sa uvaženim ambasadorom Agelerom razgovarali su Franjo Rover, predsjednik Saveza i Maja Kremenović, predsjednica Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske koji su ukratko prestavili rad i aktivnosti Saveza i Savjeta nacionalnih manjina, a jedna od tema razgovora su bila pitanja promocije i zaštite prava pripadnika nacionalnih manjina posebno u oblastima obrazovanja i kulture, političkog učešća, medijske zastupljenosti i međunarodne saradnje. 

   

Takođe, ambasador Ageler je pohvalio dosadašnji  rad Saveza i angažovanje u zaštiti i promociji prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini te je izrazio zadovoljstvo i spremnost da Misija OEBS u BiH podrži projekte Saveza nacionalnih manjina i u narednom periodu. 

Predsjednik Rover posebno je napomenuo da je saradnja sa Misijom OSCE u BiH  tokom svih prethodnih godna bila izuzetno uspješna, te će se nastaviti i u narednom periodu, posebno u aktivnostima koje se odnose na kreiranje novih i poboljšanje uslova za realizaciju postojećih politika.  

M. K.