Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Posjeta ombudsmena BiH Prnjavoru

27.02.2019.Predstavnici Institucije ombusmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine Nives Jukić, Ljubinko Mitrović i Jasminka Džumhur boravili su u utorak 26. 02. 2019. godine u radnoj posjeti Prnjavoru.

Ovom prilikom, pored sastanka sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem i predsjednikom Skupštine opštine Prnjavor Željkom Simićem, susreli su se i sa predstavnicima udruženja nacionalnih manjina Prnjavora, kao i sa predsjednikom Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Franjom Roverom.


Tema sastanka se odnosila se na rad Institucije ombudsmana kao i njegove uloge u zaštiti prava i građana u lokalnoj zajednici, a realizuje se u sklopu aktivnosti “Ombudsman u vašem gradu” u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH. Cilj ove aktivnosti je sagledavanje stanja ljudskih prava na terenu i omogućavanje građanima da se obrate instituciji Ombudsmana za ljudska prava BiH.


Sa predstavnicima udruženja nacionalnih manjina razgovaralo se na temu ostvarivanja prava nacionalnih manjina, kao i o dosadašnjem radu i ulozi udruženja i pripadnika nacionalnih manjina u opštini Prnjavor. 

U svom obraćanju medijima, ombudsmen Ljubinko Mitrović pohvalio je opštinu Prnjavor i istakao da je stanje ljudskih prava na području opštine Prnjavor na zavidnom nivou i da  Instutucija ombudsmana BiH nema zaprimljen veliki broj žalbi građana ove opštine što govori o kvalitetnom stanju ljudskih prava u ovoj lokalnoj zajednici.