Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Najava događaja - Nastup folklorne grupe „Szirvarvanj“ iz Mađarske

30.06.2015.

Udruženje Mađara Republike Srpske „Magyar Szo“ Banja Luka u saradnji sa Festivalom „Kozara etno 2015“ upriličiće gostovanje Kulturno-umjetničkog društva „Szivarvany“ iz grada Kornja (Mađarska) u Banjoj Luci od 03. do 06. jula 2015. godine.


KUD „Szivarvany“ iz Kornje iz Mađarske, dolazi iz mjesta udaljenog od Budimpeste 60 km a 25 km zapadno od slovačke granice. Osnovano je prije 25 godina i sačinjavali su ga učenici mjesne osnovne škole. Od osnivanja su nosioci kulturnog života njihovog grada, te redovno učestvuju na susretima folklornih grupa,  festivalima i međunarodnim priredbama. U više navrata nastupali su u Slovačkoj,  Erdelju, Crnoj Gori i u Šibovskoj na Folklornom festivalu „Šibovska 2014”.

Ove godine KUD „Szivarvanj” je pripremio program kojim će predstaviti igre sa teritorije Mađarske i Erdelja. Prateći događaj ovog festivala je i predstavljanje tradicionalnih mađarskih predmeta na štandovima.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane ljubitelja folklora  da dođu na festival „Kozara etno 2015”, koji će se održati od 03. do 06. jula u Piskavici, a završno veče festivala će biti u ponedeljak 06. 07. 2015. godine sa početkom od 18.00 časova u Banjoj Luci.

Udruženje Mađara Republike Srpske „Magyar Szo“ Banja Luka

Iren Milivojević, predsjednica 

Program festivala "Kozara etno 2015" dostupan je na sljedećem linku