Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Podrška romskim učenicima povodom početka nove školske godine

31.08.2021.

Povodom početka nove školske godine, danas 31. 8. 2021. u prostorijama Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je novčanu pomoć romskim učenicima koji pohađaju srednju školu.


U svom prigodnom obraćanju prisutnima, posebno je naglasio da će Grad Banja Luka i u narednom periodu podržavati obrazovanje romskih učenika te je uputio i prigodne čestitke svim učenicima povodom početka nove školske godine. Ranije, gradonačelnik Stanivuković uručio je i komplete udžbenika i školskog pribora za učenike koji pohađaju osnovnu školu.
 
  
 
  
 
Predstavnik Udruženja Roma Veseli brijeg,  Ćamil Omanović zahvalio se gradonačelniku i njegovim saradnicima na ovoj podršci te je istakao da postoji dobra saradnja i razumijevanje Gradske uprave Banjaluka za potrebe Roma, prije svega romske djece kojima pružaju pomoć u obrazovanju, a posebno je pohvalno što su sva romska djeca aktivno uključena u obrazovni proces.
Grad Banja Luka još od 2004. godine ima ostvarenu dobru saradnju sa Savezom nacionalnih manjina Republike Srpske i udruženjima, a gradonačelnik Stanivuković izrazio je spremnost da se saradnja još više unaprijedi i u narednom periodu, a za dobrobit svih pripadnika nacionalnih manjina. 
 
M. K.