Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Makedonci > Udruženja > Udruženje Makedonaca Republike Srpske, Banja Luka

Udruženje Makedonaca Republike Srpske, Banja Luka


ЗДРУЖЕНИЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО РЕПУБЛИКА СРПСКА
 

UDRUŽENJE MAKEDONACA REPUBLIKE SRPSKEUdruženje Makedonaca u Banjoj Luci osnovano je 2002. godine i okuplja više od 170 članova. Preteča ovog udruženja bilo je Udruženje građana srpsko-makedonskog prijateljstva, koje je nekoliko entuzijasta koji vole Makedoniju, osnovalo 2000. godine. Cilj osnivanja Udruženja prijateljstva bio je jačanje veza između Makedonije i Republike Srpske.
Udruženje Makedonaca 2002. godine preuzelo je funkcije prvobitnog udruženja, kako bi zajedničkim snagama mogli da učestvuju na raznim konkursima i projektima.


Udruženje Makedonaca djeluje najviše na regionu Banje Luke, ali i na cijelom prostoru Republike Srpske. Imaju dobru saradnju i s udruženjima Makedonaca u Federaciji BiH. Udruženje inicira osnivanje i udruživanje u saveze srodnih udruženja, povezivanje i na druge načine s organizacijama u RS, BiH i inostranstvu, radi njegovanja tradicije makedonskog naroda, učenja jezika, razvijanja prijateljstva i dobrih odnosa u oblasti kulture, prosvjete, nauke, tehnike, umjetnosti, zdravstva, sporta, rada s mladima, ekonomije, turizma i humanitarnih odnosa.


  • Aktivnosti Udruženja
  • Himna Udruženja