Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Predstavljanje udruženja nacionalnih manjina povodom Dana Grada

27.04.2017.


Grad Banja Luka je ove godine pripremio niz kulturnih događaja kojima će obilježiti Dan Grada. Jedan od događaja je bio i predstavljanje rada i kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Grada Banja Luka. 

U parku Bana Milosavljevića je 18.4.2017. godine sve bilo pripremljeno da se nacionalne manjine predstave svojim sugrađanima. Sedam nacionalnih manjina (Kulturno-prosvjetno udruženje Ukrajinaca “Taras Ševčenko“, Udruženje Slovenaca Republike Srpske, „Triglav“, Udruženje Italijana Banja Luka, Udruženje Čeha „Česka beseda“, Kulturno društvo Makedonaca „Vardar“, Udruženje Jevreja Banjaluka i Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore) je predstavilo svoj rad i kulinariku na štandovima. Štandove su obišli gradonačelnik Igor Radojičić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić i odbornik ispred reda nacionalnih manjina u Skupštini Grada Banja Luka Saša Čudić. “Za nacionalne manjine se kaže da su bogatstvo i most prema matičnim zemljama, a sa druge strane one svojom raznolikošću običaja, folklora, kuhinje i tradicije obogaćuju svako mjesto u kojem se nalaze”, rekao je gradonačelnik Radojičić, tokom obilaska prezentacije.

Iako je bio planiran sadržajan kulturni program, hladno vrijeme i kiša su to onemogućili. Sigurni smo da će biti još prilika za predstavljanje našeg rada.