Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Posjeta Evropskom selu

15.05.2014.

Osnovci iz Ljubljane i okoline su u petak, 9. maja, na Dan Evrope na Hribarjevom brdu uz Ljubljanicu predstavljali evropske države. Pridružili su im se i učenici dopunske nastave slovenačkog jezika iz Banjaluke, Slatine, Prijedora i Teslića, koji su predstavljali Slovenijo.


Naši učenici su posjetiocima dijelili gibanicu i štrudlu, pričali im o učenju slovenačkog jezika i o svim aktivnostima koje udružuju Slovence u Bosni i Hercegovini. Posjetila ih je i savjetnik Zavoda RS za školstvo gđa Eva Jurman. Sa velikim veseljem su išli od štanda do štanda i uz pomoć kvizova upoznavali različite države, njihov jezik, karakteristike i kulinariku.

Na domišljato pripremljenim štandovima smo mogli vidjeti plakate sa opisom karakteristika  država, zastave, predmete, fotografije poznatih mjesta kao i hranu. Na podijumu Evropskog sela su osnovci posjetiocima prikazali tradicionalne plesove, muziku i dramske prizore iz različitih evropskih država.

Na internet stranici RTV Slovenija možete vidjeti sve štandove kao i ono što je na našem štandu uslikala novinarka: http://otroski.rtvslo.si/bansi/prispevek/1287

Barbara Hanuš