Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Posjeta Ljubljani

15.05.2014.

Učenici dopunske nastave slovenačkog jezika su bili u trodnevnoj posjeti Ljubljani.


 

Vršnjaci iz Osnovne škole Bežigrad su bili u Banjaluci prošle godine, a sada smo mi opet bili njihovi gosti. Učenici se već poznaju, kontakt održavaju preko interneta i veselili su se ponovnom viđenju. Pred školom nas nisu čekali samo učenici i direktorica Maja Rakun Beber, već i novinarka i snimatelj RTV Slovenija, koji su snimili prilog za emisiju Infodrom. Naš dolazak u Ljubljanu možete pogledati na: http://www.rtvslo.si/infodrom/infoteka/0/2289

Nakon ručka u školskoj menzi smo se sreli sa urednicom revije PIL Janom Zirkelbach. Svima, koji su učestvovali u takmičenju »Nariši Pilov strip!« je podijelila nagrade. Popodne su djeca provela sa vršnjacima, a u petak, 9. maja, na Hribarjevom brdu smo učestvovali na priredbi Evropsko selo. Učenici su djeci i odraslim, koji su se zaustavili na štandu, sa veseljem pričali kako žive Slovenci u Banjaluci, Slatini, Prijedoru i Tesliću. 


 

Petak popodne smo proveli u posjeti arheoloških parkova Ljubljane. Prije odlaska u Gradski muzej smo se zasladili sladoledom, a nakon toga je uslijedilo upoznavanje Ljubljane prije 2000 godina, jer baš ove godine slavimo značajnu godišnjicu nastanka Emone. Vrijeme za upoznavanje Ljubljane, kakva je danas, je bilo još u petak naveče i u subotu prijepodne. Djeca su puna utisaka otišla iz Ljubljane i već se vesele novim susretima sa vršnjacima iz OŠ Bežigrad.

 

Barbara Hanuš