Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

KOD ĐAKA GIMNAZIJE NOVO MESTO

28.04.2014.

Novo mesto, 14. – 16.4. 2014

Proljetni mjesec april je postao već tradicionalan za susrete koji se održavaju između đaka Gimnazije Novo mesto i učenika dopunske nastave slovenačkog jezika iz Banjaluke. Trodnevna posjeta i druženje sa vršnjacima su organizovali Društvo za razvijanje dobrovoljnog rada i Gimnazija Novo mesto.
Prijem, susret vršnjaka i bogat program, koji su pripremili prof. Suzana Krvavica i prof. Natalija Petakovič, su ostali nezaboravni. Iako mnogi Novo mesto već poznaju, i mladi i pratioci su bili prijatno iznenađeni. Izuzetni »vodiči« nisu dali prednost prirodnim ljepotama grada, one se vide, željeli su nam pokazati znamenitosti i kulturno bogatstvo mjesta te predstaviti osobe, po kom je mjesto poznato.
Drugi dan je bio namijenjen obilasku Ljubljane. U Slovenačkom školskom muzeju su učenici imali poučni sat o lijepom ponašanju naših djedova i baka. U Srednjoj školi za ugostiteljstvo i turizam su se susreli sa đacima. Budući kuhari i konobari su svojim predstavljanjem kulinarike, načinom posluživanja i odnosa prema gostima pokazali nešto što mnogi od nas do sada nisu imali mogućnost vidjeti. Trbusi su bili napunjeni i put smo nastavili u Stičnu. Tu smo posjetili cistercijanski samostan, u kojem i danas žive opati, koji poštuju misao »ORA ET LABORA«.
Treći, zadnji dan posjete su učenici iz Banjaluke proveli na nastavi. Posjetili su i stalnu izložbu slika i zapisa, koji prikazuju dio bogate istorije Gimnazije Novo mesto.
Druženje je brzo bilo gotovo. Mnogo novoga su nam pokazali. Mnogo truda i pozornosti su nam dali, ne samo đaci već i domaćini, prof Suzana, prof. Natalija i gospođa Branka Bukovec. Zahvalni smo i vidimo se nekog drugog proljetnog mjeseca.