Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Promovisana knjiga "Čuvar na Srpska Dodik"

15.06.2012.

BANjALUKA - U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci sinoć je promovisana knjiga na makedonskom jeziku "Čuvar na Srpska Dodik". Autor knjige, Milan Ljepojević rekao je da knjiga "Dodik čuvar Srpske" koja je prevedena na makedonski jezik predstavlja novi most saradnje između Republike Srpske i srpskog naroda iz Srpske i BiH sa makedonskim narodom i Makedonijom.


Ističući da knjiga prikazuje ulogu Milorada Dodika, koji snagom argumenata brani Republiku Srpsku, Ljepojević je rekao da je ova knjiga i te kako poučna za makedonski narod koji se nalazi u delikatnoj političkoj situaciji.

On je podsjetio na ulogu Makedonije od osporavanja Grčke, od problema sa Albancima, vjekovnih problema sa Bugarskom. "Makedonskom narodu je veliko iskustvo Republike Srpske i Milorada Dodika kao čuvara dejtonske Srpske i BiH", zaključio je Ljepojević.

Prevodilac Gordana Jović Stojkovska rekla je da je ova knjiga prvi put prevedena na makedonski jezik, ali da je neophodno da bude prevedena na mnogo jezika.

"Mi Srbi imamo problem 20 - godišnje satanizacije i nažalost medijski smo bili vrlo slabi i nismo na vrijeme shvatili ulogu medija", istakla je Stojkovska, te napomenula da Srbi sada moraju progovoriti.

Ona je naglasila da ova knjiga predstavlja kartografski prikaz borbe Milorada Dodika za očuvanje Republike Srpske i za očuvanje zakonitosti u okviru međunarodnih organizacija i međunarodnih moćnika.

Na promociji o knjizi govorila je i predsjednica Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske Vesna Temelkoska - Vuković, te recenzent knjige Sunčica Miljković.

Promociji su prisustvovali Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Rami Redzepi, ambasador Makedonije u BiH, Milan Balaban, bivši ambasador BiH u Makedoniji, MIlan Dragičević, savjetnik predsjednika Republike Srpske, Lazar Prodanović, poslanik SNSD - a u parlamentu BiH  i drugi.

(Frontal)