Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Banjalučki Makedonci na Međunarodnom sajmu turizma i ugostiteljstva u Banjoj Luci

09.11.2011.


Udruženje Makedonaca grada Banja Luka i ove godine je učestvovalo na Međunarodnom sajmu turizma i ugostiteljstva, održanom u Banjoj Luci, u periodu od 3. do 6. novembra 2011. godine.

-Cilj učešća je predstavljanje Udruženja i onoga što oslikava domovinu Makedoniju – kazao je predsjednik Udruženja Makedonaca RS, Dimitrije Trifunovski.

- Udruženje Makedonaca predstavlo je svoj bogati program, na ovogodišnji sajam pozvani smo baš zbog toga što smo prošle godine na sajmu ostavili zaista dobre utiske na organizatore i posjetioce sajma.  Na otvaranju manifestacije predstavili smo se muzičkom numerom „Makedonska rapsodija“ koju su na akustičnim gitarama izveli članovi našeg Udruženja – istakao je Trifunovski.

Posjetioci sajma su na štandu Udruženja Makedonaca imali priliku da, uz zvuke makedonske muzike, uživaju u degustaciji kvalitetnih makedonskih vina, vide brojne rukotvorine, umjetničke fotografije i video materijale sa muzičkim i filmskim sadržajem.

Makedonci su organizovali i dva kratka predavanja i prezentacije.  Prva, pod nazivom „Makedonija zemlja vina i vinograda“ autora Daniela Grujića, promoviše Makedoniju i njena vina koja su, zbog svojih intenzivnih ukusa i mirisa jedna od najboljih na Balkanu. Druga prezentacija, autorke Mirjane Đukić, odnosila se na lik i djelo Tošeta Proeskog i predstavljanje njegovog rodnog grada, Kruševa.

-Kao predsjednik Udruženja ponosan sam što možemo da se predstavimo sugrađanima i gostima u Banjoj Luci. Ovom prilikom želim da uputim iskrenu zahvalnost našim članovima Zdravku Krulju, Danielu Grujiću i Mirjani Đukić koji su pripremili štand i prezentacije – dodao je Trifunovski.

Na zatvaranju ovogodišnjeg sajma Udruženju Makedonaca grada Banja Luka dodeljena je Zlatna plaketa.

D.Grujić