Ovo je primjer HTML sa linkom Manjina.
Tekst neki ide ovdje
Početna stranica > Vijesti

Vijesti

Udruženje Makedonaca održalo veče makedonske poezije u Banjoj Luci

11.06.2011.


Udruženje Makedonaca u Banjoj Luci, na okupu sa svojim članovima, nedavno je održalo veče makednoske poezije u Banjoj Luci.

Veče je održano u prostorijama banjolučkog Kluba nacionalnih manjina a tokom svečanosti recitovale su se pjesme poznatih makedonskih pjesnika Koste Racina, Riste Vasilevskog i drugih. Recitacije su izvodili članovi Olga Slijepac, Marjan Cvetanovski, Goran Peševski, Gordana Kragulj, Vesna Temelkoska – Vuković i predsjednik Udruženja Dimitrije Trifunovski.

Trifunovski je naglasio da njihovo udruženje često priređuje ovakve večeri gdje se čitaju pjesme i priče, razni zapisi makednoskih pisaca a vrijeme se iskoristi da se pogleda i poneka reportaža koja ih vrati u rodne krajeve Makedonije.

 - I ovog puta, osim čitanja i recitovanja, kako bi se podsjetili na naš nacionalni identitet i sačuvali ga od zaborava, i koliko je moguće od uticaja asimilacije, pogledali smo nekoliko priča, odnosno priloga koji su urađeni i emitovani na Makedonskoj radio - televiziji (MTV), a koji su namjenjeni svim uzrastima - naglasio je Trifunovski.

Izvor: Fokus

(Fokus)